Sunbar d.o.o.
Dr. Bulevar Zorana Đinđića 64
11070 Novi Beograd
tel: +381 (11) 311 5 311
e-mail: office@sunbar.rs

Tehnička podrška
tel: +381 (11) 311 5 311
mob: +381 (62) 882 21 81
e-mail: servis@sunbar.rs

Pametna tržišta optimizuju magacinsko poslovanje korišćenjem mobilnog računara Datalogic Skorpio X3

19-09-2013
Pametno tržište je poslovna grupa sa sedištem u Španiji i formirana je od strane Smart Market SLU i Appletree SLU koji proizvode i distribuiraju širok spektar proizvoda za domaćinstvo. Grupa je formirana da bi zadovoljila potrebe svojih kupaca u cilju stvaranja i održavanja dugoročnih odnosa.
S obzirom da je pametno tržište sve više u potrazi za načinom da optimizuje svoje logističke procese i magacinsko poslovanje, kompanije su odlučile da presele svoje zalihe u jedno skladište od 18000 kvm ukoliko se uvere da će dobiti najpouzdanije automatizovano rešenje za upravljanje skladištem.
’’Zahvaljujući Datalogic-ovom kvalitetu proizvoda i našem odnosu ponudili smo grupi Smart Market kompletno rešenje kako bi se povećala efikasnost logističkih procesa u kompaniji’’ kaže Pablo Miranda direktor komercijalnog sotvera preduzeća AS-Software. Softver za automatizovano upravljanje magacinom je integrisan u već postojeći ERP a kombinacija sa mobilnim računarom Datalogic Skorpio X3 omogućuje pametnom tržištu da upravlja tokovima informacija iz svog skladišta i da integriše podatake u svoj ERP sistem u realnom vremenu.
Ceo proces zapravo počinje u prodavnicama u kojima se popis radi preko mobilnog računara Datalogic Skorpio X3 na osnovu koga se dobija zahtev za proizvode koji treba da se dopune u prodavnici. Automatizovan magacin prima informacije, proizvodi se priklupljaju, stavljaju na palete, označavaju i sele na određenu lokaciju u magacinu gde se formira prenos informacija i proizvod čeka da bude isporučen.
Datalogic Skorpio X3 je aktivan igrač tokom svake od ovih aktivnosti jer utiče na optimizaciju svih aspekata operacija. Menadžer skladišta određuje zadatke koji svaki magacioner (operater) vidi na ekranu svog mobilnog računara tako da se ceo proces obavlja u realnom vremenu. Ovo je veliki napredak u odnosu na prethodni sistem u kojem su se ove operacije radile ručno i ceo proces je bio dugotrajan.
Uz pomoć ovakvog softvera Datalogic Skorpio X3 može da izračuna visinu, tip i širinu palete, kao i vrstu pristupačnih lokacija kako bi se utvrdilo mesto stavljanja paleta, pruža mogućnost blokiranja artikala što smanjuje rizik od isporuke nestandardnih proizvoda, sva dokumentacija potrebna za isporuku izabranog proizvoda se priprema preko Skorpio mobilnog računara kao i odgovarajući podaci koji su namenjeni različitim kuririma kako bi se ubrzala i precizirala isporuka.

Rešenje je obezbedilo pametnom tržištu mnoga poboljšanja uključujući:
-racionalizovan ulaz i upravljanje sredstvima
-optimizovano upravljanje zalihama
-precizno vođenje snabdevanja prodavnica
-smanjen obim posla.

Da podsetimo Datalogic Skorpio X3 je kompletna linija mobilnih računara koja postavlja nove standarde na tržištu bilo da se radi o robnim, ili specijalizovanim prodavnicama, hipermarketima, prehrambenim prodavnicama, skladištima... gde se javlja potreba za mobilnim prikupljanjem i validacijom podataka. Nudi visoke performanse i znatno utiče na efikasnost u radu.

PRETRAGA
NOVOSTI
10-03-2016
2.3.2016, po prvi put u Srbiji, u Rodi, u ulici Đorđa Stanojevića 35, na Novom Beogradu, Sunbar je izvršio implementaciju Datalogic Joya, tj. takozvani Sken za tren. Ova usluga omogućava kupcima brzu kupovinu, bez čekanja u redu na kasi. Datal

03-03-2015
Sa zadovoljstvom želimo da Vas obavestimo da je završena implementacija softverskog rešenja NCR ARS 3.14 sa interfejsom prema GOLD-u u više od 130 objekata Grupe UNIVEREXPORT. Sto se hardvera tiče IT Sektor Grupe UNIVEREXPORT je učinio dobar po